Borůvky mražené

Naše mražené borůvky pochází z ekologicky čistých krajů Ukrajiny. Díky tomu, že borůvky mrazíme metodou IQF (rychlé zchlazení na -18 °C) přímo v místě sběru, Vám můžeme zaručit, že se k Vám dostanou opravdu kvalitní mražené borůvky. Naše mražené borůvky chutnají stejně jako před zmrazením. Přesvědčte se sami!

Borůvka je léčivá rostlina z čeledi vřesovcovitých, rodu brusnice, která je známá pod lidovým názvem borůvka, její souvislý porost také jako borůvčí. Její modrý plod (bobule) stejného názvu má výraznou chuť a schopnost barvit do modra. Je zdrojem antioxidantů, které působí pozitivně proti rakovině.

Borůvky jsou takový malý modrý zázrak. Jsou bohatým zdrojem pektinu, který snižuje hladinu cholesterolu a má silné antioxidační vlastnosti, takže působí proti stárnutí a zlepšují krevní oběh. Látky v nich obsažené navíc podporují tvorbu kolagenu a pomáhají zlepšovat stav kůže. Obsahují vitamíny A a C a řadu prvků, jako je fosfor, vápník, hořčík, sodík nebo železo.

 

5 důvodů, proč jíst více borůvky

1. Dostáváte správnou dávku vitamínu C

Borůvky obsahují tun vitamínu C; jedna porce vám dává téměř 25 procent svého denního hodnoty. Vitamin C pomáhá tvorbě kolagenu a také udržuje zdravé dásně, stejně jako zdravý imunitní systém.

2. Zlepšit zdraví srdce

Nedávná studie nicméně ukazuje, že plody, včetně jahod a borůvek , může snížit riziko srdečních onemocnění u žen, vzhledem k jejich vysokému obsahu antokyanů.

3. Snížit riziko rakoviny

Zatímco výzkum probíhá, vědci našli důkaz o tom, borůvky jsou potenciální terapeutické činidlo pro časných stadií rakoviny prostaty nebo několika možných způsobů prevence rakoviny prostaty.

4. Boj proti infekci močových cest

Pravděpodobně jste slyšeli, že brusinky mohou pomáhat v boji proti infekci močových cest – s lékaři často doporučí buď jíst ovoce nebo pít brusinkový džus. To proto, že brusinky obsahují látky, které zabraňují bakterií lepení na stěny močového měchýře.

5. Zvýšení funkce mozku

Vědci zjistili, že starší lidé, kteří dostali borůvkový džus vyšší skóre v paměťových testech než pacienti užívající placebo. Tato studie podporuje pokračující výzkum o tom, jak se mohou borůvky sloužit jako preventivní metody pro úbytku kognitivních funkcí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *