Maliny mražené

Maliny, která dodáváme do Čech, byly vypěstovány v ekologicky čistých krajinách na Ukrajině. Pro ovoce osobně jezdíme a dodavatele pečlivě vybíráme a dobře je známe. Proto není náhoda, že naše mražené maliny už od pohledu vypadají opravdu skvěle a co je nejdůležitější – jsou opravdu vynikající.

A co je ještě důležité vědět o malinách?

Malina je plodem (botanicky přesně plodenstvím) rostliny ostružiníku maliníku. Ovoce je složeno z drobných kuliček, peckovic červené barvy, tvořících známé plody.

Maliník je nejstarší ovocnou rostlinou a jeho plody jsou z nutričního hlediska nejhodnotnější. Obsahují velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů, jako je hořčík, vápník, železo. Rozmanitost chuťových nuancí početných odrůd maliníku je obdivuhodně velká. Zcela nenapodobitelné je jemné aroma malin, dané zvláštním složením obsažených látek.

Šťavnaté, sametově jemné, měkké maliny se na jazyku přímo rozplývají. Každý plod je lahůdkou sám o sobě. Maliny obsahují mnoho biotinu. Tento vitamin krásy z komplexu vitaminů B obsahuje síru, důležitou pro zdraví a vzhled kůže, nehtů a vlasů. Člověk si dokáže vyrobit biotin sám, ale pouze při zdravé střevní flóře. Převážnou část této životně důležité látky totiž produkují bakterie a např. antibiotika bakterie ve střevech ničí. Malinová kůra tak může zlepšit zdraví. Stačí po několik dnů jednou denně sníst jakýkoliv pokrm s malinami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *