Jahody mražené

Nabízíme Vám jahody, které jsou vypěstovány v ekologicky čistých zónach na Ukrajině. Jahody jsou mraženy přímo v místě sběru metodou IQF (hluboké zmrazení -18 °C). Zaručujeme, že se k Vám dostanou opravdu kvatní a chutné mražené jahody.

A co důležité vědět o jahodách?

Jahoda je souplodí nažek na šťavnatém zdužnatělém květním lůžku, rostoucí na jahodníku (Fragaria). Toto souplodí nažek vytváří nepravý plod. Jahoda patří mezi drobné ovoce.

Báječná chuť jahod přitahuje nejen děti. Ani dospělí neodolají lákavě červeným a šťavnatým plodům, při pouhém pohledu se jim sbíhají sliny v ústech. Lesní jahody se sbíraly již v době kamenné, nehrály však ve výživě žádnou velkou roli. To se změnilo až s pěstováním zahradních jahod z amerických druhů v 18. století. Díky tomu máme k dispozici bohatý zdroj vitamínů B a C a důležitých prvků: magnézia, draslíku, železa, zinku, mědi či fosforu.

Jahody jsou ideální ovoce pro očistnou kůru. Jsou dárcem životní síly a energie. Lidský organismus je po milionech let vývoje na jarní přísun aktivity, slunce, ovocných vitaminů a stopových prvků, ideálně uzpůsoben.

Mražené jahody jsou skvělé i jahodové dezerty a lahodné džemy a o jahodových knedlících je nadbytečné se zmiňovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *